La Sfida bedrijfscoaches

Creativiteit, passie en daadkracht

Blog

Leiderschap

Leiderschap / La Sfida

Vraag je je ook wel eens af, hoe je met je bedrijf de volgende stap kunt zetten?  Een stap die gewenst is, omdat de arbeidsmarkt

Leiderschap

Binden & Boeien icm Leiderschap

Gisteren sprak ik twee redelijk goede voetballers. Ik ken ze vanaf hun jeugd. Ze zijn nu meer maatschappelijk actief en voetballen zeker nog. Zij konden

Systemisch werk

Kiezen voor duurzame oplossingen richting personeel

Er is al veel geschreven over “binden & boeien” en goed leiderschap.

Vraag: Wat is het jou waard om als leidinggevende of coach nog meer toe te voegen aan je vaardigheden, door systemisch te leren kijken en daarmee andere vragen te stellen?

Naast vertrouwen en kwetsbaarheid als belangrijke basis, is het zeer interessant om systemisch naar de dynamiek van het team te kijken, zodat duidelijk wordt welke gedragspatronen constructief zijn en welke niet. Dit zelfde geldt ook als je in gesprek komt met een medewerker of coachee.

Door systemische vragen te stellen wordt zichtbaar welke dynamieken er spelen. Dit gaat voorbij het symptoom en een korte termijn oplossing.

 

Vanuit symptomen op het persoonlijk en professioneel vlak (bijvoorbeeld doelen niet halen, onderlinge relatieproblemen, motivatie issues, roddelen etc.) wordt de onderliggende dynamiek in het systeem zichtbaar. Door herkenning van de dynamiek is verandering mogelijk, waardoor de energie weer kan stromen. Medewerkers komen weer in hun kracht en het systeem kan herstellen door een gezonde plek voor alle leden te vinden.

 

La Sfida biedt een gedegen en praktische 3-daagse waar je direct mee aan de slag kunt in de eigen praktijk.

 

Meer weten? Kijk op onze site voor informatie en geplande data.

 

Lasfida.nl (wie anders?)

 20 augustus 2023